De eerste 9 weken zijn achter de rug

  1. Afwezigheid

Er is veel onduidelijkheid rond mijn afwezigheid op school daarom wens ik kort te communiceren . Mijn vrouw is besmet, ik ben negatief getest, vertoon geen symptomen en zit verplicht voor 10 dagen in quarantaine.

  1. Voorbereidingen afstandsleren

Wij zijn reeds eventjes bezig met de voorbereidingen om over te stappen naar afstandsleren mocht dit nodig zijn. We kunnen dit niet inschatten, maar willen absoluut voorbereid zijn.

Wat is er reeds gebeurd/ staat er te gebeuren achter de schermen?

– de touchscreens in de klassen van de lagere afdeling werden/worden uitgerust met een webcam en Jabra speak

– in L1, L3 en L6 werd dit systeem al uitgetest met enkele kinderen die in quarantaine zaten.

– de komende dagen wordt er voor elke leerling (lagere afdeling) een account aangemaakt voor Google Classroom. U mag dus in de loop van de maand november een gebruikersnaam met individueel paswoord verwachten.

– de leerkrachten worden geleerd om met Google meet te werken.

Voor alle duidelijkheid : wij gaan nog niet over op afstandsleren.  Mocht het zover zijn, dan brengen we u op de hoogte.

  1. Kledij

We gaan naar de winter toe en het zal dus ook kouder worden.  Ventilatie in onze gebouwen is cruciaal om besmettingen te voorkomen. We vragen u dus om uw kind steeds warm aan te kleden want het zal soms fris zijn in de klassen als de ramen worden opengezet.

Aan de (groot)ouders die de kinderen komen afzetten en/of ophalen bereiden zich ook best voor. Voorzie warme kledij en een paraplu voor de koude dagen die er sowieso aankomen. De schoolpoorten moeten gesloten blijven.

Wilt u graag weten waarom wij zo hameren op verluchten en ventilatie?  Bekijk dan het item over aerosolen in Ter Zake via deze link.  (Vanaf minuut 19).

  1. Een grote “dank u wel”

De eerste 9 weken van dit schooljaar zijn achter de rug en we hebben dit, ondanks de moeilijke situatie, in de meest optimale omstandigheden kunnen uitvoeren.  Daarom mijn dank aan alle leerlingen en de ouders voor het stipt opvolgen van al onze vragen.  Een bijzondere dank naar het voltallige schoolteam dat heel consequent de maatregelen heeft  toegepast en opgevolgd.  We vragen u dan ook om de komende weken en maanden de opgelegde regels blijvend op te volgen, ondanks de begrijpelijke “Coronamoeheid”.  Wij willen absoluut open blijven zodat we onze leerlingen kunnen geven wat ze verdienen. Hieronder nog eens de maatregelen :

 

1. Is je kind ziek of ben je zelf ziek: blijft thuis en contacteer je huisarts.

2. Moet je in verplichte quarantaine/isolatie: neem dit ernstig en hou je strikt aan deze quarantaine of isolatie.

3. Respecteer de hygiëneregels.

4. Hou afstand (1,5m) en beperk je contacten tot max.15 minuten.

5. Draag mondmaskers.

6. Ventileer en verlucht de binnenruimtes.

 

Ik wens jullie ondanks alles toch een verkwikkende vakantie #staypositive

Met vriendelijke groet

Stan De Wolf

www.omerwattez.be