Schrijfdans om schrijfvaardigheden te bevorderen!

Juf Lynn (peuterklas) en juf Maaike (K1) namen vorige week deel aan een boeiende nascholing over schrijfvaardigheden bij kleuters, genaamd Schrijfdans.

Na het volgen van deze navorming waren juf Lynn en juf Maaike erg enthousiast om het geleerde meteen toe te passen in de klas. Ze hebben samen met de kleuters verschillende activiteiten en oefeningen uitgevoerd om de schrijfvaardigheden op een speelse en stimulerende manier te bevorderen.

Het is interessant om te vermelden dat juist op donderdag 28 maart het nieuws bekendmaakte dat steeds meer kinderen moeite hebben met schrijven. Als school zijn we verheugd dat we juist op dit moment onze focus hebben gelegd op het verbeteren van de schrijfvaardigheden van onze kleuters. Dit onderstreept het belang van onze inzet voor kwaliteitsvol onderwijs en het aanbieden van relevante nascholingen voor ons personeel.

Klik op ‘het nieuws’ voor de link naar het VRT Journaal.

Klik op de afbeelding voor de foto’s van ‘Schrijfdans’ met de kleuters.