Uitwisselingsproject (deel II): Ecole de la Crète (Vloesberg) op bezoek in BS Omer Wattez

Op maandag 18 maart mochten de leerlingen van meester Wim (L6) de leerlingen van ‘madame Caroline’ ontvangen.

Op het programma stond een rondleiding op onze school gepland. Dit werd gegorganiseerd en gegeven door de leerlingen van Omer Wattez zelf. Daarna volgde een wandeling in het schone ‘Schuuse’ met foto-opdrachten eraan gekoppeld. Na een gezamenlijke lunchpauze en een voetbalmatch, mochten beide groepen de getrokken foto’s verwerken d.m.v. de Chromebooks tot een reportage. Het eindresultaat werd, als apotheose van de dag, met elkaar gedeeld.

We kijken alvast uit naar deel III in april, want dan mogen onze leerlingen opnieuw naar Vloesberg!

Dit vonden enkele van onze leerlingen er alvast van: 

Indra: De wandeling was leuk maar bijna iedereen was moe. Ze leerden ook paar Nederlandse woorden van de presentatie zoals natuurspeeltuin.

Lieke: Ik vond het leuk, maar ik had wel gedacht dat ze iets beter Nederlands konden, want wij moesten de hele tijd Frans spreken om elkaar te verstaan. 😅

Noor: Het was leuk omdat we een wandeling hebben gedaan maar wel jammer dat we ze niet gans hebben kunnen doen. Het was lastig want je moest veel uitbeelden om elkaar te kunnen verstaan. ;)

Arthur: Ik vond het leuk dat we in verschillende groepjes waren en toen we elkaar niet verstonden gebruikten we Google translate.

Klik op de foto voor het volledige album.