#leeskilometers in de lagere afdeling.  Voor iedere klas een bundel met jeugdboeken en weetboeken

“Schakelen” … één van de meest gebruikte woorden bij onze beleidsmakers. Dat was wat onze paashaas ook moest doen. Zijn pak lag al klaar, zijn huisje was supernetjes en de datum stond met stip in zijn agenda : vrijdag 2 april 2021.

En toen kwam de beslissing om de scholen te sluiten 😔😕

Dan maar snel 250 eitjes besteld bij onze vaste sponsor, deze allemaal verpakt met zijn helpers Els en Patricia en deze vliegensvlug naar school gebracht zodat iedereen toch de vakantie kon starten met een leuk geschenkje.

Voor de kleuters had hij nog een verrassing … de eitjes lagen verstopt op ons voetbalveldje.

En hij liet ook nog een briefje achter voor onze oudervereniging #Oweetje : dank je wel voor de financiële steun!

Klik op de foto voor het volledige album

Wat betekent dat voor jou en je kind?

Beste ouders

U vernam ondertussen al dat wij onze school verplicht moeten sluiten.  Dit betekent dat de kleuters en de leerlingen van de lagere afdeling 3 weken vakantie hebben.  Wij hopen alvast iedereen opnieuw te mogen begroeten op maandag 19 april 2021.

Noodopvang ? 

 • De gemeente neemt de regie over de noodopvang. Deze gaat wel door op school zelf. Ook de inschrijvingen gebeuren via de school.  U kan inschrijven via onderstaande link :

 https://forms.gle/DgHC1bBCRQidHiWK6

Heeft u problemen voor opvang?  Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@omerwattez.be en laat zeker een telefoonnummer na waarop we u kunnen bereiken.  Wij contacteren u zo snel mogelijk.

 • Er zijn nog steeds geen warme maaltijden : geef dus zeker een lunchpakket, water en gezonde tussendoortjes mee.

Openingsuren noodopvang ?

 • De openingsuren van de noodopvang zijn dezelfde als deze van de school.  Er is echter één verschil : u moet vooraf ingeschreven zijn.

Maandag :  07:15 – 18:00

Dinsdag :  07:15 – 18:00

Woensdag :  07:15 – 12:30  GEEN OPVANG IN DE NAMIDDAG

Donderdag :  07:15 – 18:00

Vrijdag :  07:15 – 17:30

 

Is er afstandsleren?

 • Dit is niet toegelaten. Ouders die graag (digitaal) een werkbundel krijgen van de klastitularis, kunnen deze aanvragen via het vaste e-mailadres van de klas.  U krijgt deze tegen ten laatste maandagmiddag 12:00 doorgestuurd.
 • OPGELET : dit is absoluut geen verplichting!
 •  
 • Wij raden alle kinderen aan om dagelijks te lezen. Dit blijft echt wel een noodzaak.

 

Bereikbaarheid leerkrachten ?

 Voor het schoolteam is dit een gewone werkweek. Iedereen is dus bereikbaar op de vaste schoolmomenten.   Naast het organiseren van de noodopvang verrichten zij pedagogische taken.

Lezen en leesonderzoek (enkel voor de lagere afdeling)?

 • U weet dat “lezen” een prioritair punt is op onze school. Om onze leesstrategie nog te verfijnen, voeren wij een onderzoek rond het lezen (welke boeken lezen ze graag, waar lezen ze graag, lezen ze ook nog op een andere manier, …).  Daarvoor zullen enkele leerkrachten u volgende week contacteren met de vraag of ze uw zoon/dochter eventjes op videochat kunnen krijgen.  U hoeft hiervoor zeker niet thuis te blijven.  Op maandag zullen dit meester Simon, juf Liesbeth, juf Sinita en juf Lynn zijn. 

Hoe zorg ik voor een veilige omgeving?

 Draag een mondmasker als je je kind naar school brengt of afhaalt.

 • Draag een mondmasker als je je kind naar school brengt of afhaalt
 • Zet je kind af of haal het op aan de ingang of uitgang van de school.
 • Kom niet op het terrein van de school: niet in de gangen, niet in de klas en niet op de speelplaats. De poortjes van de school zijn afgesloten. Druk op de bel als je iemand nodig hebt.
 • Hou 1,5 meter afstand van andere ouders en kinderen.
 • Blijf niet praten aan de ingang of uitgang.
 • Wil je praten met iemand van het schoolteam? Maak dan een afspraak via telefoon of via mail. 055 / 45.57.88  – info@omerwattez.be
 • Hou je kind(eren) zeker thuis bij ziektesymptomen.

 Waar vind ik de nodige info?

 

De gemeente Maarkedal heeft een dringende vraag m.b.t. noodopvang volgende week :

Het gemeentebestuur brengt graag de behoefte naar noodopvang van lagere schoolkinderen in de week van 29 maart tot 2 april in kaart.  We benadrukken wel dat het overlegcomité aangeeft dat ouders in eerste instantie maximaal zelf instaan voor oplossingen. Wie volgende week echter nood heeft aan noodopvang, gelieve uiterlijk morgen om 9u onderstaande informatie te bezorgen aan vrijetijd@maarkedal.be

 • Naam en voornaam kind(eren)
 • Geboortedatum kind(eren)
 • Telefoonnummer ouder(s)
 • School
 • Adres
 • Gegevens huisarts
 • Data en uren van gewenste noodopvang in de week van 29 maart tot 2 april
 • Reden van behoefte naar noodopvang. (Er zal voorrang gegeven worden aan ouders die in cruciale beroepen en essentiële diensten werken.)

Op basis van de vraag naar noodopvang en het beschikbare aanbod zal er naar de ouders met een vraag naar noodopvang op vrijdagnamiddag 26 maart gecommuniceerd worden of en hoe er noodopvang zal gerealiseerd worden.

Ps het gemeentebestuur is op zoek naar vrijwilligers om deze noodopvang mee te realiseren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de dienst Vrije Tijd:

De geleende nadarafsluitingen van de gemeente zijn voor eventjes weg.

Wij plaatsten kegels en paaltjes in de plaats.

Gelieve per persoon plaats te nemen aan een kegel en de 1,5 meter blijvend te respecteren.

Dank voor de stipte medewerking!

 

 

 

 

Nieuwe richtlijnen vanaf 22 maart 2021

Wat betekent dat voor jou en je kind?

Wat met lunch, tussendoortjes en warme maaltijden ? 

 • Er zijn geen warme maaltijden meer. De refter moet verplicht dicht. Iedereen neemt zijn eigen lunchpakket en eigen tussendoortjes mee.  Er wordt gegeten per klasbubbel en we eten zoveel mogelijk buiten (lagere afdeling).

Voor- en naschoolse opvang ?

 • We vragen uitdrukkelijk om de kinderen zo laat mogelijk te brengen en zo vroeg mogelijk af te halen.
 • De opvang zal ook buiten doorgaan.  Zorg dus voor warme kledij.

Wat met handgel en mondmaskers?

 • Kinderen in de lagere afdeling hoeven geen mondmaskers te dragen, uitgezonderd de leerlingen van L5 en L6 Wij hebben ontsmettende handgels, maar de kinderen kunnen, indien ze dit willen, een flesje in de boekentas stoppen.  Dit is geen verplichting.  Wij raden sterk aan om een flesje handgel mee te nemen in de wagen zodat de kinderen bij het verlaten van de school de handen kunnen ontsmetten.

Wat met het zonaal leerlingenvervoer?

 • De betrokken ouders zijn op de hoogte gebracht. Wij kunnen voorlopig geen nieuwe aanvragen aanvaarden.

Wat met de opvang op woensdagnamiddag O.ma ?

Bericht van de gemeentelijke crisiscel :

Er zijn dit weekend nieuwe maatregelen genomen vanuit het overlegcomité.  Daarom beslist de gemeentelijke crisiscel om de O.Ma opvang tijdelijk op te schorten tot aan de paasvakantie.

Met deze maatregel wil het gemeentebestuur enerzijds maximaal meewerken aan het terugschroeven van het aantal besmettingen en anderzijds maximaal kansen geven aan onze scholen om tot aan de paasvakantie open te kunnen blijven. De nieuwe richtlijnen in het onderwijs geven aan dat klasgroepen opnieuw strikt moeten gescheiden worden.  In onze buitenschoolse opvang is die scheiding echter niet haalbaar om alle 36 ingeschreven kinderen van 6 verschillende scholen uit verschillende leerjaren gesplitst te gaan begeleiden.

Daarom vragen wij de ouders om tijdelijke opvangmogelijkheden buiten de gemeentelijke opvang te zoeken.

Na de paasvakantie hopen we terug onze werking zoals de voorbije weken op te starten.

 Dank voor jullie begrip en graag tot heel snel.

Hoe werk je als ouder mee aan veiligheid op school?

 • Draag een mondmasker als je je kind naar school brengt of afhaalt.
 • Zet je kind af of haal het op aan de ingang of uitgang van de school.
 • Kom niet op het terrein van de school: niet in de gangen, niet in de klas en niet op de speelplaats. De poortjes van de school zijn afgesloten. Druk op de bel als je iemand nodig hebt.
 • Hou 1,5 meter afstand van andere ouders en kinderen. Wij kunnen geen gebruik meer maken van de nadarafsluitingen van de gemeente.  Deze worden morgen opgehaald.  Gelieve plaats te nemen aan de kegels.
 • Blijf niet praten aan de ingang of uitgang.
 • Wil je praten met iemand van het schoolteam? Maak dan een afspraak via telefoon of via mail. 055 / 45.57.88  – info@omerwattez.be

 Hou je kind(eren) zeker thuis bij ziektesymptomen.

Klik hier voor de versie in pdf

[shashin type=”album” id=”62″ size=”medium” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]